Segling

Många tänker inte på att segling är en sport utan det kan kännas mer som en hobby. För att segla behöver du en båt och det som gör denna form så olik andra båtar är att du inte använder några åror för att ta dig fram. Du använder vinden som motor och styr genom seglet. Om du vill segla bara för att du tycker det är kul så finns det några saker som du behöver skaffa innan du kan ge dig ut.

Tillbehör

För det första behöver du en båt som fungerar och som inte är sönder. Du behöver också linor som seglet och masterna ska fästas i och de behöver vara starka för att inte gå i sönder under seglingen och då är det litslinor du ska använda. Segel är också nödvändigt att ha och dessa kan du köpa i alla båtbutiker och du kan köpa i olika storlekar. Du kan gå till en butik och få hjälp att få ett segel som passar för just din båt. Du kan behöva en del utrustning till dig själv också för den tripp som du kommer att göra.

Du bör lämna dina Converse hemma och ta med vattentäta skor istället. Vattentäta kläder, som du kan simma i, är att önska och det kan du också hitta i båtaffärerna. Du kan segla i bikini eller baddräkt med det är inget måste. En väska med extra tillbehör bör du ha med ifall något skulle gå sönder under resan. Mat och extra kläder är också ett tips eftersom resan kan bli lång.

Segling som OS-gren

Segling har varit en OS-gren i några år och Sverige har ett bra team både på dam- och på herrsidan. Det fanns även parasegling i OS där handikappade fick chansen att tävla. Denna gren försvann tyvärr år 2014 och Svenska seglingsklubben jobbar hårt för att få tillbaka den och hoppas att få genomslag till OS 2024. Segling ska inte förväxlas med vindsurfing där segel och master också används. I vindsurfing står du på en surfbräda som har ett segel förankrat i den och styr genom att hålla i seglet. Trots att sporterna kan liknas vid varandra är de väldigt olika. I segling sitter du ner i båten och låter vinden föra dig dit du vill.

Övrigt

Om du är en duktig seglare så kan du resa iväg på äventyr med din båt. Då måste du däremot ha med dig både tillbehör till seglingen och till dig själv, beroende på hur lång din resa är. Tänk på att inte packa för mycket eftersom båten är relativ liten. Båten ser ut som en vanlig eka och vill du bygga den själv kan du bygga den större än vad de brukar vara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *