Segla jorden runt

Många drömmer om att segla jorden runt eller bege sig på en riktigt lång seglats. Att korsa världshav som Atlanten eller Stilla havet lockar många. Det krävs dock både tid, pengar och en hel del planering för att lyckas komma iväg. Ofta stannar det som en dröm, men med ett lån och en sparplan kan du förverkliga din seglingsdröm. Nedan följer tips om du planerar och kommer iväg på drömresan.

Gör en budget

Gör upp en detaljerad budget i god tid innan. Kostnaden för seglatsen beror bland annat på hur länge du ska vara borta och hur långt du ska segla. Om du ska segla jorden runt får du räkna med att det kostar mer än att segla över Atlanten. Kontrollera vilken utrustning som krävs. Har du en egen segelbåt eller måste du köpa eller hyra? Fråga andra som genomfört den seglats du vill göra för att få en bättre uppfattning om hur mycket pengar som krävs för att genomföra den.

Finansiera resan

Att segla långa sträckor kostar en hel del, men det ger minnen för livet. Även om du inte har råd att finansiera resan i dagsläget kan du göra upp sparplan och ta ett lån för att förvekliga drömresan. Genom att låna pengar hos Lånakuten kan drömmen om de sju haven bli verklighet. Att låna för att segla kan för en del verka som en galenskap, men alla seglare vet att en långseglats är något unikt. Om du har möjligheten att segla jorden runt bör du ta den. Gör upp en detaljerad sparplan för att spara så mycket som möjligt innan resan.

Inspireras av andras seglatser

Börja med att läsa om andra som har gjort långa seglatser innan du bestämmer dig för om du vill segla jorden runt, korsa Atlanten eller spendera vintern på en segelbåt i Medelhavet. Varje långsegling är unik, men du kan inspireras av människor som vågat ta steget och gett sig ut på havet. Det blir allt vanligare att barnfamiljer seglar jorden runt och det finns många härliga berättelser at ta del av. De bevisar att det går att kombinera seglingsäventyret med skola ombord. Hela familjen får fantastiska minnen för resten av livet och det är dessutom väldigt lärorikt för barnen att vara ute på sjön.

Arrangera själv eller häng på en arrangerad seglats

När du bestämt dig för hur, var och hur långt du vill segla är det dags att planera det praktiska. Du måste bestämma om du vill arrangera resan helt själv eller om du vill hänga på en arrangerad seglats. Vissa lockas av ensamheten i äventyret och att vara helt fri att bestämma över resan. Andra föredrar att en arrangör sköter det praktiska med schemat, visum, hamnavgifter, olika regelverk och mycket annat. Arrangören kan dessutom ge dig en korrekt bild av hur mycket det kommer att kosta. Ett populärt arrangemang är World ARC (World Cruising Club) som är världens största segeltävling. Flera hundra båtar delar från fler än olika länder. Du behöver inte vara professionell seglare för att delta, utan fokus är på gemenskapen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *