Klä dig rätt för fisketuren

Visste du att det är minst lika vanligt att fiska från segelbåten som att fiska från andra båtar eller från hamnar? Det beror helt enkelt på att många fiskarter gillar att samlas kring båten när du ligger still. Fördelarna med att fiska från båt är många, men för att det ska bli en behaglig fisketur är det bäst att du klär dig på rätt sätt.

Vädret i Sverige är mycket omväxlande och även den varmaste sommardag kan skifta till svalare temperaturer och mörka moln på himlen. Vill det sig illa kommer det även en skur när du står där med spöet i handen. Vi rekommenderar dig därför att alltid ha ett par fina stövlar från Polyver, Igloo och Kinetic hos Olssons Fiske nära tillhands. Här kan du hitta stövlar i alla möjliga storlekar och i olika material, med foder eller utan. Att hålla fötterna torra kommer inte vara det största problemet!

Välj rätt jacka

Vill du fiska från din segelbåt rekommenderar vi att du håller några enstaka knop – inte mer än så. Det beror helt enkelt på att många fiskarter är mycket långsamma i Sverige. Dock kan det bli kallt att stå still om vädret börjat mulna.

När du befinner dig ute till sjöss rekommenderar vi dig att alltid ha med en regn- och vindtät jacka. Är det varmt och soligt kan du alltid ta av den, men det är ett bra skydd mot regn och rusk som fungerar under årets alla årstider, beroende på när du föredrar att fiska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *