Packa mat & dryck inför seglatsen

Ska du ut och segla? Kul! Se till att planera mat och dryck ordentligt innan, för att undvika att du står utan när du är ute på sjön. Även om du seglar mellan olika öar är det bra att vara medveten om att utbudet ofta är mycket begränsat ute i skärgården. Här hittar du de bästa tipsen på mat och dryck som passar seglatsen.

Beställ vin innan du kastar loss

Innan du beger dig iväg bör du köpa det vin som du vill ha med dig. Hos Vinoteket kan du beställa prisvärt vin på nätet och få det levererat direkt hem till dörren. Att korka upp en flaska bubbel till havs kan skapa minnen för livet. Välj mellan färdiga vinlådor eller komponera ihop dina egna favoriter. Att beställa vin på nätet är idag både lagligt och riktigt smidigt.

Köp mat som håller länge

Vilken mat som passar bäst på seglatsen beror dels på vilka tillagningsmöjligheter som finns på båten och i land. Om segelbåten har kök och kyl kan du packa nästan vilken mat som helst. Om du däremot saknar kyl och behöver tillaga maten på stormkök är det bäst att packa mat som är enkel att tillaga, exempelvis pulversoppor, gulasch i konserv och tortellini. Det kan även vara en god idé att packa konserver, mat på tub och vakuumförpackade rätter. Glöm inte bort kryddorna! Salt, peppar och andra kryddor kan liva upp de flesta rätter. Kombinera med ett gott vin så har du en riktigt härlig måltid till sjöss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *