Inredning med seglartema

Är det inte rätt årstid för att ge sig ut och segla? Eller har du för mycket annat att göra i vardagen? För dig som trots det inte kan få nog av hav, segling och båtar är ett tips att inreda och möblera ditt hem med detta som tema. Marin inredning vad gäller färger, material och motiv har varit populärt ett bra tag, det blir ingen konst för dig att hitta något som faller dig i smaken. T.ex. kan man köpa utemöbler med marint tema. Välj att inreda ett rum i detta tema, eller varför inte ha det marina temat som en röd tråd som löper i hela hemmet?

 

Vardagsrum och matsal
Sugen på att inreda hemmet i marint seglartema? Det första du kan tänka på är färgerna; blått och vitt är starkt förknippat med hav, båtar och segling. Kombinera detta med mer rustika material och mycket trä. Tillsammans med blå och grå täcken och kuddar i linnematerial kommer du genast att kunna känna den marina atmosfären i hemmet. Att byta ut trapptäcket mot ett grovt rep, eller att pryda väggarna med det är ett annat tips. Vill du hellre satsa på mindre inredningssaker finns det idag mängder av kuddar och plädar med marint tema. Det finns även olika sorters inredningsprodukter med motiv som livbojar, fyrar och ankare. Vill du vara ännu mer konkret kan du givetvis införskaffa en modellsegelbåt att till exempel pryda fönstret med. Möjligheterna för ett marint hem är oändliga.Inredning med seglartema 11

 

Badrummet
Badrummet är kanske det allra mest passande rummet i hemmet för ett marint seglartema. Vatten är redan en naturlig del av rummet och med hjälp av lite extra tillbehör kan du snart få till en havsatmosfär. Först och främst; införskaffa ett badkar om du inte redan har det. Inte nog med att badkaret (med lite fantasi) påminner om en båt, har du dessutom barn som också uppskattar hav och båtar är ditt nya inköp garanterat något som kommer att uppskattas. Fyll på med mycket vatten och som pricken över i:et kan du placera en badleksak i form av en segelbåt i karet. Randiga mattor, duschdraperier eller handdukar är också ett tips, liksom runda speglar som påminner om de runda fönster man kan finna hos till exempel segelbåtar. Och slutligen – varför inte rama in en vacker affisch med havstema, till exempel en segelbåt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *