Filmer om segling

Segling är en sport och ett intresse som lockar många utövare varje år. Det finns något speciellt med att driva sin egen båt själv eller tillsammans med vänner på havet. När Premiär för Allsvenskan i segling drar igång kan det suget efter segling vara extra stort, även för de som själva inte seglar. Därför kan det vara skönt att luta sig tillbaka och avnjuta en bra film om segling, där man får se vågorna höja sig och vinden piska utan att man behöver frysa och bli blöt. Här finner ni ett urval av filmer som ger den rätta seglingskänslan.

Seglingsfilmer från 2000-talet

Russell_Crowe2000-talet har kommit att spegla en ny era inom filmindustrin där datortekniken har gjort det möjligt att skapa filmer som aldrig förr. En seglingsfilm som tar till vara på allt vad den senaste tekniken har att erbjuda på tillsammans med ordentligt med rekvisita är Master and Commander. Denna storfilm från 2003 följer ett brittisk fartyg i jakten på ett franskt skepp under Napoleonkrigen. Den engelska kapten på fartyget spelas av Russell Crowe och hans humör samt mål under filmen kommer att ändras under resans gång. Detta är en film som visar på 1800-talets segling och som garanterat kommer att hålla dig på helspänn under sina två timmar speltid. När man bygger på sitt attefallshus och drömmer sig bort är Deep Water en film som istället lämnar effekterna bakom sig och fokuserar på en verklig händelse. Denna dokumentär fokuserar på Donald Crowhurst och när han var första personen att segla jorden runt helt själv utan att stanna någonstans.

Seglingsfilmer innan 2000-talet

En film från 1996 som även den bygger på en verkligen händelse är White Squall. Denna film som är regisserade av Ridley Scott med Jeff Bridges i huvudrollen, handlar om hur en grupp yngre pojkar ger sig ut på en åtta månaders segling tillsammans. Segelbåten gick vid namnet Albatross och filmen utspelar sig på 1960-talet. Det är en film som handlar lika mycket om segling och respekt för havet som den gör om disciplin och samarbete. Även om sommarens bästa segling är något som man vill ska vara lugnt, finns det gott om rysare bland seglingsfilmerna. En som står ut som en av de bästa rysarna på havet är Dead Calm. Denna filmen är stjärnspäckad med Nicole Kidman och Sam Neil som ägarna av en segelbåt ute på en romantisk resa, som sedan plockar upp en seglare på drift spelad av Billy Zane. Vad som händer sedan är ett spännande och intensivt möte där man inte riktigt vet var man har någon och där ingen annan finns i närheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *